chevronminusnotification-closeplussearch-glass

Werkwijze

De aanpak van Praktijk Asgard is oplossingsgericht. Dat betekent dat we samen met ouders en kind zoeken naar oplossingen voor vragen of problemen die op dit moment een rol spelen. De inbreng van de ouders is daarbij heel belangrijk. Hoe ziet de werkwijze van Praktijk Asgard er verder globaal gezien uit?

Intakegesprek

Nadat u zich bij Praktijk Asgard heeft aangemeld vindt er een intakegesprek plaats met één van de orthopedagogen. Tijdens dit intakegesprek zal de aanleiding van de aanmelding besproken worden, kennis gemaakt worden met elkaar en een schets van de vervolgstappen worden gemaakt. Hierdoor krijgt onze orthopedagoog een beter beeld van u en de problematiek, en anderzijds krijgt u als cliënt een beeld van Praktijk Asgard en wat zij voor u kan betekenen.

Behandeladvies

Aan het eind van de eerste behandeling zal er besproken worden hoe het vervolgtraject eruit zal zien. Hierbij zal een advies voor de behandeling worden gegeven zoals Praktijk Asgard deze aan u adviseert. Hierdoor krijgt u vrij snel een goed beeld van de stappen die gezamenlijk met u na de intake gezet zullen worden.

Samen werken aan de oplossing

Zoals hierboven al aangegeven gelooft Praktijk Asgard in de oplossingsgerichte aanpak. Deze aanpak kenmerkt zich door de overtuiging dat door gezamenlijk met u als ouders en kind te zoeken naar mogelijke oplossingen voor uw vragen en problemen, deze eerder gevonden zullen worden. En dat de oplossing, doordat u zelf hierin actief deelneemt, ook duurzamer en krachtiger zal zijn. Door samen met u aan de oplossing te werken, zullen de problemen eerder opgelost worden.

Methodieken

Er wordt onder andere gebruik gemaakt van emotiekaarten, kwaliteitenspel, coachingskaarten en andere creatieve methodieken om zo goed aan te sluiten bij de ontwikkeling van het kind. We hechten daarnaast veel waarde aan bewezen methodes zoals Cognitieve gedragstherapie en EMDR, verder kan er indien nodig nader psycho-diagnostisch onderzoek plaatsvinden om de oorzaak van bepaalde problemen verder te onderzoeken.

Contactformulier


    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Heeft u vragen? Wij helpen u graag! U kunt ons altijd bellen of mailen om een afspraak te maken
    Neem contact op east