chevronminusnotification-closeplussearch-glass

EMDR Therapie

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en is een behandeling om nare ervaringen te verwerken. Kinderen en jongeren die een schokkende gebeurtenis meemaken, kunnen daar langdurig last van houden. Veel van hen ervaren angst of nachtmerries, bijvoorbeeld doordat ze veel zijn gepest of omdat ze betrokken zijn geweest bij een ongeluk.

Hoe werkt het?

Praktijk Asgard maakt gebruik van EMDR, therapie voor traumaverwerking die ervoor zorgt dat de schokkende gebeurtenis kracht en lading verliest. Het wordt daardoor minder moeilijk om eraan terug te denken. Naast traumaverwerking is EMDR effectief gebleken bij de behandeling van veel verschillende psychische aandoeningen. De therapeut van Praktijk Asgard vraagt tijdens de therapie aan de cliënt om terug te denken aan een bepaalde gebeurtenis. Belangrijk daarbij is dat er ook gefocust wordt op gekoppelde beelden, gevoelens en gedachten.

Eerst wordt de herinnering opgehaald, waarna er verder wordt getracht om de verwerking op te starten door te vertellen over de gebeurtenis waarbij de therapeut de cliënt ‘afleidt’ middels een stimulus. De cliënt wordt de hele sessie gevraagd om geconcentreerd te vertellen over de gebeurtenissen, en de verandering in ervaring hiervan. Tijdens een EMDR-sessie verandert er vaak al erg veel in de perceptie van de gebeurtenis door de cliënt, vaak neemt de mate van angst of ernst tijdens de sessie af, dit is echter geen garantie.

Praktijk Asgard ze ook EMDR bij pre-verbaal trauma in via storytelling waarbij een grote bijdrage van ouders wordt gevraagd.

Welke methodieken worden er gebruikt?

Tijdens de behandeling zal er vaak middels het bewegen van de hand van de therapeut op zo’n 30 centimeter van het gezicht van de cliënt worden getracht om invulling te geven aan de hierboven beschreven afleidende stimulus. Een alternatieve manier is middels het plaatsen van een koptelefoon op het hoofd van de cliënt waarbij er afwisselend links en rechts een geluid wordt afgespeeld.

Meer weten?

Wilt u alvast meer informatie over EMDR? Hieronder kunt u de video bekijken, diverse informatieve brochures downloaden of contact met ons opnemen via het formulier.

Downloads

Contactformulier


    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Heeft u vragen? Wij helpen u graag! U kunt ons altijd bellen of mailen om een afspraak te maken
    Neem contact op east