chevronminusnotification-closeplussearch-glass

Cognitieve gedragstherapie voor kinderen

Praktijk Asgard maakt gebruik van de methode ‘Denk Goed- voel je goed ‘ bij de toepassing van cognitieve gedragstherapie

Hoe werkt het?

Soms is het lastig om een verklaring te vinden voor bepaald gedrag van uw kinderen of van u als ouders. Dit heeft vaak te maken met de manier waarop we omgaan met bepaalde gebeurtenissen, en niet altijd om de gebeurtenissen zelf. We kijken vaak door een bepaalde bril naar gebeurtenissen waarna we ons hiernaar gedragen. Cognitieve gedragstherapie helpt in het veranderen van de manier van kijken, waardoor u en/of uw kinderen positiever om kunnen gaan met bepaalde gebeurtenissen en zich weer beter voelen. De manier van kijken wordt als het ware veranderd, waarna het gedrag automatisch mee-veranderd.

Welke methodieken zijn er?

Praktijk Asgard heeft verschillende, speelse methodieken (zoals Denk Goed Voel Je Goed) waarmee aan deze therapie op een leuke manier invulling kan worden gegeven.  

Een ander voorbeeld is het Vriendenprogramma ( een geprotocolleerd gedragstherapeutisch programma), waarmee kan worden gewerkt aan zelfvertrouwen, het stimuleren van emotionele veerkracht en vergroten van probleemoplossende vaardigheden. Tevens werkt Praktijk Asgard met Denken + Durven = Doen, dit is een cognitief therapeutisch protocol voor de behandeling van angststoornissen bij kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar.

Meer weten?

Wilt u alvast meer informatie over Cognitieve Gedragstherapie? Hieronder kunt u een informatieve brochure downloaden of contact met ons opnemen via het formulier.

Downloads

Contactformulier


    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Heeft u vragen? Wij helpen u graag! U kunt ons altijd bellen of mailen om een afspraak te maken
    Neem contact op east