chevronminusnotification-closeplussearch-glass

Psycho-diagnostisch onderzoek

Wanneer er onduidelijkheid bestaat over de oorzaak van bepaald zorgelijk gedrag bij kinderen, of u wilt meer weten over de mogelijkheden van uw kind, dan is het mogelijk om onderzoek te doen naar de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling van het kind.

Hoe werkt het?

Wanneer er onduidelijkheid bestaat over de oorzaak van bepaald zorgelijk gedrag bij kinderen is het mogelijk om onderzoek te doen naar de cognitieve, sociale en emotionele ontwikkeling van het kind. Tevens doet Praktijk Asgard onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van psychische stoornissen zoals ADHD, PDD-nos, hoogbegaafdheid, angstproblemen, depressie. Psycho-diagnostisch onderzoek wordt bij Praktijk Asgard uitgevoerd door één van onze gekwalificeerde Gezondheids-psychologen. Het onderzoek wordt uitgevoerd aan de hand van gestandaardiseerde vragenlijsten en testen, aangevuld met gespreksmateriaal en onderzoek. Vaak is de aanleiding van het onderzoek dat er afwijkend gedrag wordt geconstateerd bij het kind door haar ouders en/of omgeving. Om dit gedrag te kunnen verklaren en diagnostiseren biedt psycho-diagnostisch onderzoek vaak uitkomst. Het onderzoek richt zich op geheugen, aandacht, intelligentie maar ook op beleving, karakter en ontwikkeling van het kind.

Wat gebeurt er met de uitkomsten van het onderzoek?

Na het uitvoeren van bovengenoemde testen zal de Gezondheids-psycholoog een onderzoeksverslag maken met de belangrijkste bevindingen en uitkomsten. Deze worden vervolgens, al dan niet in aanwezigheid van het kind (dit wordt in overleg met de ouders bepaald) besproken met de ouder(s). Afhankelijk van de uitkomsten wordt er een behandelplan afgestemd om te gaan werken aan de verschillende aandachtspunten die uit het onderzoek zijn gekomen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over psycho-diagnostisch onderzoek? Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

Contactformulier


    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

    Heeft u vragen? Wij helpen u graag! U kunt ons altijd bellen of mailen om een afspraak te maken
    Neem contact op east